איך להתמודד עם ניהול משימות שאיננו אוהבים לבצע?
מאמרים מקצועיים » פיתוח ארגוני |
חשבו על משימה שיושבת לכם בפלטפורמה לניהול משימות, שיש לכם קושי להתחיל אותה.
כמובן שסיגלנו לעצמנו את כל המנגנונים הכי מתוחכמים להימנעות ואפילו יש לנו אפליקציה חכמה לניהול משימות. עם זאת, אנחנו מעדיפים להשלים משימות קטנות יותר, כאלו שהן "ליד", רק כדי להרגיש שאנחנו מתקרבים למשימה העקרית קצת יותר. הבעיה היא שאנחנו מבזבזים זמן יקר בדרך. האנשים הכי פרודקטיבים יודעים לנווט אתם עצמם ישר לתוך משימות בהן הם מרגישים חסרי מנוח, על מנת לא לבזבז זמן.
ניהול המשימה, מול ניהול הכניסה אליה
התודעה והגוף שלנו יכולים להסתגל כמעט לכל מצב. הרבה פעמים עשיית הפעולה עצמה, היא לא הבעיה- אלה ההסתגלות הראשונית אליה.
ניקח דוגמא כניסה לבריכת שחייה בה המים קרים מאוד. ישנן שתי דרכים להתמודד עם המצב.
אם כן, כשאנחנו מחדדים את הבעיה, אנחנו מבינים שהבעיה היא לא לעשות את הדבר עצמו, אלא להתחיל לבצע אותו. בניהול המשימות היומי שלנו המעבר ממשימה שאנחנו אוהבים לעשות למשימה שאנחנו פחות אוהבים- ולכן נדחית כל כך, היא הדבר שצריך להתמודד אתו. כמו שהקפיצה הראשונה למים קרים היא תהיה ההתמודדות המשמעותית. אם נקח את הרעיון הזה צעד קדימה- שחיינים לא חושבים על הכניסה למים, ברגע שהשחייה הופכת להרגל שיגרתי אצלם (ודאי ששוחים באופן קבוע בכל מזג אויר). הם קופצים למים באופן שגרתי למדי ולכן לא מרגישים את ההתמודדות והמאבק הפסיכולוגי שחוו בפעם הראשונה. ה skill שאנו צריכים לשפר כאן הוא המעבר למשימה. ככל שנעשה את המעבר מהיר יותר מפעם לפעם, ככה נשתכלל ונשייף אותו.
כמה עצות לניהול משימות ללא דחיינותכוח רצון- נשמע אומנם טרוויאלי, אבל מה שיעזור לנו בתור התחלה לעבור את המשוכה זה כוח הרצון שלנו. אם נשקיע את המאמץ שם נוכל להתקדם לעבר המשימה. כדאי להתמקד ברצון שלנו וברגע שמגיעה מחשבה על כמה זה יכול לעורר בנו אי נוחות- לסלק אותה.
התחייבות לחזרתיות- כשאנחנו מתחייבים לחזור על משהו, יש לנו אופק לפעולה. אנחנו חייבים לגייס את כוח הרצון כדי להרתם לבצע את אותה משימה מספר פעמים. החזרתיות מוציאה מאיתנו את הניסיון להתמקח עם עצמנו, את הדחיינות , ההיסוס שמגיע מיד לפני ביצוע הפעולה.
לאחר שזיהיתם שיש לכם משימה שנדחית יותר מדי בלוח ניהול המשימות השבועי, תאתרו את נקודת הכניסה שלכם. |